
Nomination for Election to Diocesan Synod 
Notice of Election to House of Clergy or House of Laity of 
Diocesan Synod
Diocese of  

Deanery of 

Election of members of the House of Clergy/Laity of the Diocesan Synod 

We (insert names)

Proposer Seconder

of (insert address)

Email address*

being members of the electoral roll of this parish, 

hereby nominate

of (insert address)

Email address*

as a candidate for election to the Deanery Synod at the annual meeting on
Proposer Seconder

Signed

I declare that I am communicant of  16 years or over and not disqualified, and that if 
elected, I consent to serve

Signed (Nominee) Date

Nominees must be:
• at least sixteen years of age;
• actual communicant;
• on the Electoral Roll of this Parish for at least six months

Proposers and seconders must be on the Electoral Roll of this Parish

No person shall be nominated  unless they have signified their consent to serve, or there 
is in the opinion of the meeting sufficient evidence thereof. No person shall be nominated 
if they are disqualified from serving by the Church Representation Rules, (See below for 
details).

*pursuant to Rule 76(1), by providing your email address you are agreeing to:
i) receive any communications authorised by or under the CRRs at that email address, and
ii) any disclosure of your name and address authorised by or under the CRRs will include your email address

RobinsM
Cross-Out



Notes 

1. All members, other than co-opted members, of the House of Clergy/Laity of the Deanery 
Synod are qualified electors.

2. (1) A person is disqualified from being nominated for membership of a diocesan if the 
person is included in a barred list(within the meaning of the Safeguarding Vulnerable 
Groups Act 2006).

(2) a person is disqualified from being nominated for membership of any Synod if the 
person has been convicted of an offence mentioned in Schedule 1 to the children and 
Young Persons Act 1933 (with that expression being construed in accordance with Rule 
71(2) of the Church Representation Rules).

(3) A person’s disqualification under sub-paragraph (2) may be waived by the bishop of 
the diocese by giving the person notice in writing.
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